dimecres, 28 de setembre del 2011

Puri

Com que la ocasion la pintan ciega, la he aprofitat.
Em quedaven uns dies abans de la Puja a Calcuta aixi que he agafat el tren nocturn i aqui estic visitant els temples mes importants de l estat d Orissa.
En el tren he estat amb un grup de 16 profes de Nepal que feia turisme religios per la India, aprofitant les vacances de la Durga Puja per molts d ells era la primera vegada que sortien del seu pais.
Puri....Aixo es sensacional, sobretot les escenes dels pelegrins al carrer, ja que Puri es un centre molt important de pelegrinatge hindu.
No esta permes entrar al temple als no membres de la seva religio aixi que per poder veure dins de les muralles del temple he anat a una biblioteca que hi ha al davant. La biblioteca esta tanl com la varen deixar els anglesos fa 64 anys, avui es tota una reliquia. 
Estan adornant carrers per la Puja, a fora l estacio de Calcuta hi havien arbres il.luminats

He dejado Calcuta por unos dias para visitar los templos del Estado de Orisa que siempre quise conocer.
Puri es un centro de peregrinaje hindu muy importante. Las calles alrederor del templo estan repletas de "hombres santos", con su torso desnudo sus barbas i su taparrabos. Todo esta lleno de tenderetes con motivos religiosos. Puri esta junto a la playa, pero a pesar del calor, la suciedad impide hacer lo. Para algunos habitantes la plkaya es el servicio asi que no me bano ni con los ojos cerrados
Aqui tambien estan preparando la gran Puja y adornando casas y calles